پرش به محتوا
خانه » Blog » پروژه حکیم به روایت اسناد – بخش اول – تاسیس و افتتاح

پروژه حکیم به روایت اسناد – بخش اول – تاسیس و افتتاح

پروژه حکیم به روایت اسناد

بخش نخست – تاسیس و افتتاح   

در اواخر سال 1386 با توجه به تورم و گرانی بی‎سابقه در قیمت مسکن و انگیزه ساخت مسکن با قیمتهای ارزان با توجه به درخواست‎های فراوان کارکنان جهت تأمین مسکن و با مطالعه چندین پروژه در این خصوص زمینی به‎مساحت 96184 متر مربع واقع در بزرگراه حکیم – چهارراه تعاون در یک موقعیت مناسب از نظر دسترسی و آبادانی که مالک آن شهرداری تهران بود مورد توجه مدیریت محترم سازمان و هیئت مدیره قرار گرفت. با خواست و تشویق مسئولین مطالعات اولیه آغاز و ضمن پیگیری مشخص گردید که این زمین دارای کاربری تجهیزات خدمات شهری و فضای سبز بوده و بررسی‎ها نشان داد با تلاش و پیگیری و با تغییر کاربری به مسکونی امکان مسکن دار نمودن کارکنان در این زمین وجود دارد با توجه به قیمتهای محاسبه شده که در زمان خود بسیار مناسب بوده و استعداد پروژه جهت حرکتهای بهتر در راستای تأمین مسکن اقشار خارج از مجموعه سازمان خدمات موتوری امیدواری برای رسیدن به این هدف مقدس و دستورات شهردار محترم تهران و ستاد ساماندهی مسکن کارکنان شهرداری، هیئت مدیره را به سوی فراخوانی و ایجاد این پروژه کشانید و بمنظور رسیدن به قیمتهای مناسب در زمینه ساخت، تفکرات و تمهیدات بسیاری صورت گرفت که معلوم شد میتوان معمای ساخت مسکن ارزان را بدون اینکه از کیفیت و امکانات آن کاسته شود مشروط بر ثابت بودن روشی معین و پشتیبانی اعضاء به اتمام رسانید. با جمع بندی آراء و اخذ تصمیم به دلیل اینکه زمین مناسب و روش ساخت منطقی، مطمئن و ارزان را یافته بودیم در خصوص انتشار اطلاعیه با ذکر درج مبالغ واریزی قیمتهای تمام شده اقدام نموده و اطلاعیه صادره در مورخه 15/12/86 جهت واریز اولیه صادر گردید . صبح روز مورخه 19/12/86 تنها چند روز پس از انتشار اطلاعیه دفتر تعاونی مملو از متقاضیان پروژه بود ودر بین ایشان افرادی بودند که حتی خواستار 2 الی 3 واحد بودند که البته با ممانعت تعاونی روبرو شدند. در روزهای بعد تعاونی از اول وقت اداری تا ساعتها پس از اتمام وقت اداری پاسخگوی متقاضیانی از تمامی نیروهای شهرداری تهران در کل سه سازمان (خدمات موتوری، بازیافت، میادین) به تعداد روزانه 60 الی 80 نفر بود و فشار و ازدحام جمعیت بواسطه درخواست ثبت نام بقدری بود که از عدد 1700 نفر مربوط به سه سازمان فراتر رفته و به مرز 2000 نفر رسید و همواره ادامه داشت بصورتی که با صلاحدید مسئولین وقت برنامه‎ریزی برای کل زمین قطعی و ثبت نام افراد در مرز 2200 نفر بخاطر نگرانی از عدم مؤفقیت در دریافت مجوزها و ثبات قیمتها جلوگیری شد و عده کثیری از متقاضیان با ناراحتی به خاطر ثبت نام نشدن در پروژه تعاونی را ترک نمودند، بیاد داشته باشیم که این وقایع همزمان با تورم بی سابقه مسکن بود ودر منطقه پروژه قیمت یک متر آپارتمان مناسب 1،800،000تومان تا 5/2 میلیون تومان به فراخور حال امکانات در نوسان بود و البته قیمت زمین خریداری شده به صورت شرایط تعاونی و با تخفیف 50 درصدی از سوی شهردار تهران جهت کارکنان در طول مدت 2 الی 3 سال راضی کننده بود ودر موقع خود در هیچ یک از شهرهای کشور چنین قیمتی با توجه به مشخصات وجود نداشت و در حال حاضر هم با مشخصات و مقایسه ای که به عرض می رسد وجود ندارد باجمع شدن هزينه زمين ، پرو‍ژه بصورت رسمي به تعاوني انتقال يافت و همزمان با فعاليت در شهرداري و كميسيون ماده 5 و دهها ادارات مرتبط و پشت سر گذاشتن كميسيونها متعدد پروانه در مورخ 27/12/87 اخذ گرديد . ( منبع سایت تعاونی)

1-موافقت شهردار تهران جهت اختصاص 10 هکتار زمین در منطقه 5 که متعلق به شهرداری تهران( اداره املاک شهرداری) و تغییر کاربری زمین در کمیسیون ماده 5 از فضای سبز به مسکونی، جهت اسکان پرسنل سه سازمان خدمات موتوری، بازیافت و میادین در قالب شرکت تعاونی در سال 86

  در مورخ 20/01/88 بعد از دريافت پروانه ساخت مراسم كلنگ زني با شركت تعداد كثيري از اعضاء محترم و جناب آقاي مهندس سليمي مديريت وقت سازمان خدمات موتوري و مسئولين محترم شهرداري تهران و منطقه بدست شهردار محترم و محبوب تهران جناب آقاي دكتر قاليباف صورت پذيرفت

2- شش ماه پس از تحویل زمین، شرکت تعاونی مسکن شماره 2 سازمان خدمات موتوری در اداره ثبت شرکتها ثبت می گردد. با تعداد 500 نفر عضو از کارکنان سازمان خدمات موتوری

3تعداد 460 نفر اسامی از کارکنان سازمان خدمات موتوری به لیست 500 نفره طی نامه ای به اداره کل رفاه و تعاون استان تهران به عنوان اعضای جدید اعلام می گردد.

4-بر اساس صورتجلسه ستاد مسکن شهرداری تهران از آنجایی که از ابتدا مقررگردیده بود که 10 هکتار زمین به کلیه پرسنل سازمانهای بازیافت ، خدمات موتوری و میادین اختصاص یابد. اسامی 2105 نفر از پرسنل سه سازمان مذکور و سایر ادارات شهرداری تهران به اداره کل تعاون استان تهران به عنوان اعضای شرکت تعاونی شماره 2 سازمان خدمات موتوری معرفی می گردند.

ما اصل نامه موافقت شهردار وقت(آقای قالیباف ) را در اختیار نداریم ولی در نامه فوق به آن با شماره استناد شده است .

شاید برایتان سوال باشد چرا اسم این تعاونی تعاونی مسکن شمار2 خدمات موتوری شهرداری تهران است، البته ازهمین نام معلوم می شود که یک تعاونی مسکن شماره یک نیز وجود داشته است و طبعا وظیفه اش خانه دار کردن اعضای سازمان خدمات موتوری آن موقع بوده است ولی ما دلیل آن را در این نامه یافتیم :

در خاتمه روایت خبرگزاری ایلنا را از افتتاح و ماجراها می آوریم :

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، شهردار تهران، محمد باقر قالیباف در یکم مهر ماه سال 1386 با ابلاغ دستوری طی یک نامه رسمی به ستاد مسکن شهرداری تهران، به این سازمان مسئولیت ساخت مجتمع مسکونی در دو قطعه زمین از اراضی تحت تملک شهرداری تهران داد.

  قطعه زمین مزبور در تقاطع حکیم و بلوار تعاون واقع در منطقه 5  با پلاک ثبتی 315 به متراژهای 71800 متر مربع در قطعه شمال غربی تقاطع الهام و متراژ 24264 متر مربع در قطعه جنوب شرقی تقاطع الهام واقع شده است  که متراژ زمین‌های مورد اشاره در مجموع بالغ بر 96064 متر مربع است.

ستاد مسکن شهرداری تهران موظف شد زمین  را با 50 درصد تخفیف برای تعاونی‌های مسکن شماره 2 تهران، سازمان‌های خدمات موتوری، سازمان بازیافت و سازمان میادین (میوه و تره بار)  و اسکان پرسنل این سازمان‌ها در نظر بگیرد.

در تاریخ شانزدهم فروردین ماه سال 1388 مراسم کلنگ زنی پروژه مسکونی کارکنان سازمان‌های خدمات موتوری، سازمان بازیافت و سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، تعاونی مسکن شماره 2 تهران با نام مجتمع مسکونی الهام (حکیم) و با حضور محمد باقر قالیباف، شهردار تهران انجام شد.

طبق توافق نامه امضا شده بین طرفین قرارداد، پیمانکار باید تا سه سال پس از کلنگ زنی یعنی سال 1391، اقدام به تحویل پروژه به کارکنان سازمان‌های مذکور می‌کرد تا آن‌ها خانه دار شوند اما این موضوع به دلایل گوناگون محقق نشد که در ادامه به آن‌ می‌پردازیم.

بعد از کلنگ زنی پروژه توسط قالیباف در فروردین ماه 1388 قرار بر این می‌شود که 2700 واحد در این دو قطعه زمین ساخته شود و 1655 نفر از کارکنان سه سازمان مذکور حق السهم خود را بپردازند و با اضافه شدن اعضایی از  دیگر سازمان‌های تابع شهرداری تهران، تعداد کل اعضا به 2105 نفر می‌رسد. قرار بر این می‌شود که واحدهای باقیمانده فاقد متقاضی ، به صورت آزاد فروخته شوند.

 طبق گفته یک منبع آگاه در حال حاضر هر متر از این آپارتمان‌ها ارزشی در حدود 5  تا 6 میلیون  تومان دارند که ارزش پروژه مسکونی الهام (حکیم) در مجموع بیش از 3 هزار میلیارد تومان است.

بر اساس مصوبه شورای شهر و ابلاغ شهردار تهران در سال 1388 دو سازمان خدمات موتوری و بازیافت سابق در قالب یک سازمان جدید با نام مدیریت پسماند شروع به فعالیت کردند که در نهایت این مجمتع مسکونی از طریق تعاونی مسکن برای کارکنان مدیریت پسماند و سازمان میادین میوه و تره بار در نظر گرفته شد.

کارمندان این سازمان‌ها باید برای هر متر مربع مبلغ 720 هزار تومان طبق توافق نامه پرداخت کردند که بعد از مدتی این مبلغ به 1 میلیون و 250 و 1 میلیون و 600 هزار تومان بسته به موقعیت انتخابی و … افزایش پیدا کرد.

طبق گفته برخی از اعضای این تعاونی، از افراد رقمی بین 60 تا 100 میلیون تومان دریافت شده است که جای تعجب دارد و حتی افرادی که این مبالغ را پرداخت کرده‌اند هنوز نتوانستند خانه خود را تحویل بگیرند و تنها به آنها یک رسید پرداخت پول، تحویل داده شده است. این افراد نه تنها صاحب خانه نشده‌اند بلکه چندین سال است حتی به پول‌‌هایی که پرداخت کرده‌اند نیز دست نیافته‌اند!

وعده شهردار در نماز جمعه

شهردار تهران در نماز جمعه تابستان سال 1393 تاکید کرد که توجه به معیشت کارکنان از برنامه‌های شهرداری تهران است اما تا کنون این موضوع محقق نشده است. در فاز نخست قرار بود  2105 نفر از پرسنل شهرداری تهران از سازمان‌هایی که در زمان خرید زمین مشارکت داشتند، عضو اصلی این تعاونی محسوب شوند و در مجامع عمومی حضور پیدا کنند اما در طول این سال‌ها تخلفاتی رخ داد و شهرداری به جای نظارت و ساماندهی وضعیت پروژه مسکن کارکنان خود یعنی پروژه مسکونی الهام، فقط سکوت کرده است.

پیمانکار پروژه، حامی قالیباف در انتخابات

شنیده شده پیمانکار پروژه مسکن الهام که در سال 1392 از حامیان شهردار تهران برای انتخابات ریاست جمهوری بوده است، اقدام به پیش فروش واحدهای اضافی پروژه الهام بالغ بر 500 واحد به اشخاص ثالث کرده است.

سکوت شهردار تهران در مقابل تخلفات

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران تا کنون در مقابل این اتفاقات سکوت کرده است. قالیباف در سال 1386 دستور ساخت این پروژه مسکونی را داد که امروزه تقریبا تکمیل شده و قابل تحویل به کارکنان سازمان‌های پسماند و میوه و تربار شده است اما هنوز خبری از تحویل واحدهای مسکونی نیست. این در حالی است که قالیباف مدعی خانه‌دار شدن کارگران و رفتگران شهرداری است.

اعضای سازمان خدمات موتوری شهر تهران که عضو پروژه الهام هستند سالهاست که در دادگاه‌ها به دنبال احقاق حق خود هستند.

کد خبر: 488734 ۱۳۹۶/۰۲/۲۴ ۰۹:۵۴:۵۶.

ادامه دارد …………

1 دیدگاه دربارهٔ «پروژه حکیم به روایت اسناد – بخش اول – تاسیس و افتتاح»

  1. اونموقع چقدر خوشحال بودم اما با۱۵ سال از گذشت اون زمان دیگه ناامید هستم وبسیار متاسفم خدا از سرشون نگذره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درود

اگر پاسخ سوالتون رو در وبسایت پیدا نکردید پیام بدهید

  • ابتدا از اینجا ثبت نام کنید و منتظر باشید تا به شما پیام داده و مراحل احراز مالکیت انجام شود.
  • به ادمین پیام بفرستید
SocialSocial