از کجا شروع شد؟
بنا بر دفاعیه پارسال شرکت تعاونی در کمیسیون تجدید نظر ماده صد، انتهای سال 96 با پیشنهاد مدیران شهرداری و مصوبه شورای شهر این تعاونی به صورت چراغ خاموش اقدام به تغییر کاربری طبقه همکف از پارکینگ و انباری و لابی و شوتینگ به مسکونی می نماید. اما مسئولیت این تغییر را نمی پذیرد و با قول شفاهی برخی از مدیران شهرداری پیش می رود. پیمانکار پروژه اما قبل از هرگونه تغییر پروانه شروع به تیغه کشی و فروش واحد همکف با نام اول/G در دفترچه های شرکت سرای شهر رضوان میکند. پروژه حکیم در حال حاضر طبق پروانه دارای 2790 واحد در پنجاه بلوک 13 طبقه (سه طبقه منفی و نه طبقه مسکونی روی همکف) است. بلوکهای این پروژه پنج، شش و یا هفت واحدی هستند. اگر به صورت میانگین در همکف هر بلوک پنج واحد مسکونی تعبیه کنیم حداقل 250 واحد می شود.

شکایت

اما اعضای شرکت تعاونی مسکن شماره 2 کارکنان سازمان(منحل شده) خدمات موتوری شهرداری تهران در سال 97 بعد از متوجه شدن نسبت به این امر اعتراض کردند. از آنجایی که طبق قرارداد آنها با تعاونی و قرارداد شرکت تعاونی با سازنده قرار بر تحویل پروژه به تابستان 95 بود و حال با دو سال تاخیر می دیدند که برخلاف تامین دلیل قرارداد سازنده دارد مشاعات را به مسکونی تبدیل می کند و میفروشد! بنابراین بعد از اعتراضات و گزارشات اعضا و خریداران و تجمع انها مقابل پروژه و شهرداری تهران جلساتی با مدیران تعاونی و سازنده برگزار شد. در نهایت به خاطر مبهم بودن طرح و عدم حساب فایده و هزینه این اقدام و بی تفاوتی و امتناع از پاسخگویی مدیریت تعاونی تعداد 120 تن از اعضا انتهای سال 98 اقدام به ثبت شکایت کیفری بابت کلاهبرداری و فروش مال غیر کردند.
روند پرونده کیفری
بعد از ثبت شکایت جمعی پرونده به شعبه دهم بازپرسی ارجاع شد. بعد از طی مراحل دادرسی کارشناس دادگستری آقای عباس سلیمی توانا به درخواست بازپرس و هزینه شکات اقدام به کارشناسی نمود و ساخت و فروش این واحدها و پارکینگهای مهمان، علیرغم انکار مهندسین پیمانکار و همچنین وکیل هئیت مدیره مسجل شد. تابستان گذشته پرونده از دادسرا به شعبه 1170 دادگاه کیفری مجتمع قضایی قدس ارجاع شد. قاضی محترم بعد از بررسی پرونده در آذرماه سال پیش با دعوت از طرفین صورتجلسه ای به امضا آنها رساند که حاوی تعهد به رفع تخلفات و اعاده به حالت پروانه شهرداری بود. اما هئیت مدیره شرکت تعاونی وقعی به این موضوع ننهاد و مسیر خویش بر انکار علنی فروش مال غیر و اقدام عملی خلاف بر آن ادعا را برگزید. در نهایت اردیبهشت ماه سال جاری قاضی پرونده با صلاحدید مقامات دادستانی دستور پلمب واحدهای مذکور را صادر نمودند.

نقش کمیسیون ماده صد و شهرداری

پیرو تجمع اعضا مقابل شهرداری تهران در دی ماه سال 99 و جلسه با آقای محمود کلهری شهردار وقت منطقه پنج تهران و همچنین ارسال اظهارنامه قضایی جمعی به سازمان های زیرمجموعه شهرداری در نهایت اسفند ماه همان سال پرونده به کمیسیون ماده صد ارسال شد. پروژه حکیم سه پروانه ساخت دارد. سایت جنوبی یک پروانه و سایت شمالی دو پروانه (A1-A6 و A7). رای قطعی کمیسیون بدوی و تجدیدنظر در تابستان سال پیش مبنی بر قلع و قمع و تخریب و اعاده به حالت اول صادر شد.
هئیت مدیره تعاونی به عنوان متولی سه ماه مهلت داشت تا نسبت به این رای به دیوان عدالت اداری شکایت کند. در حالی که مدیریت تعاونی در دادگاه ساخت و فروش واحدهای مذکور را انکار می کردند در آخرین روز مهلت اقدام به ارسال پرونده های یاد شده به دیوان عدالت اداری نمودند! سیاست یک بام و دو هوای مدیریت تعاونی باعث سردرگمی اعضا و خریداران شده است.
دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری پیرو ارسال دادخواست شرکت تعاونی و شکایت از شهرداری و کمیسیون ماده صد دی ماه سال پیش رای موقت توقف تخریب تا زمان رسیدگی به پرونده را صادر کرد. چون که این دادخواست در اخرین مهلت تنظیم و ارائه شد واحد اجرائیات شهرداری ناگزیر نسبت به قلع و قمع تعدادی از بلوکهای سایت شمالی اقدام و با صدور دستور موقت دیوان عدالت اداری توقف کرد. یعنی به عبارتی دیوان با دستور موقت خود همه چیز را به حالت فریز شده درآورد. از طرفی دیگر چند ده تن از اعضای تعاونی بعد از اطلاع از این امر به عنوان ورود ثالث به این پرونده وارد شدند و عنوان نمودند که این ملک شاکی خصوصی دارد. فروردین سال جاری نیز چند صد تن از اعضا و خریداران مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری تجمع و خواستار رسیدگی قانونی و سریع پرونده شدند.

رای نهایی دیوان عدالت اداری فصل الخطاب خواهد بود. اگرچه مدیریت شرکت تعاونی دوباره میتواند تقاضای تجدیدنظرخواهی کند. از این رو تعیین تکلیف اعضا با هیئت مدیره شرکت تعاونی در مجمع عمومی از ضروریات و اجتناب ناپذیر است.
سال پیش در مجلس شورای اسلامی راجع به کمیسیون ماده صد تصمیماتی اخذ شد. اخیراً معاون دیوان عدالت اداری طی مصاحبه ای چنین گفت:
احمد درزی رامندی معاون قضایی در امور اقتصادی اراضی و شهرسازی دیوان عدالت اداری با اشاره به آمار آرای کمیسیون ماده 100 و الزام صدور پروانه اظهار کرد: میزان تعداد آرای کمیسیون ماده 100 در سال 1400 نسبت به سال 99 افزایش داشته است و در این خصوص بیستهزار شکایت در سال 1400 به ثبت رسیده است و در واقع آرای کمیسیون ماده 100 در سال گذشته 3هزار فقره افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در زمان حاضر طرحی در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با کمیسیون ماده 100 قرار دارد که در صورت تصویب نهایی این طرح دیگر ما موضوعی تحت عنوان کمیسیون ماده 100 نخواهیم داشت.
رامندی درباره طرح اشارهشده در مجلس توضیح داد: بر اساس این طرح از این به بعد هرگونه تخلفی در ساختوساز و خلاف پروانه ساختمانی منجر به صدور حکم قلعوقمع و اجرای آن توسط شهرداریها خواهد شد.
در سازمانها و ادارات دولتی ازجمله شهرداری و آتشنشانی چیزی بنام اجازه شفاهی در امور صدور جواز و پروانه ساختمانی وجود ندارد. گفته هیت مدیره تعاونی نادرست و گمراه کننده است. در این مورد یک سال پیش از شهردار سابق منطقه ۵ آقای دکتر کلهری سوال کردم. جواب ایشان این بود که شهرداری و شهردار هیچ قولی و اجازه ای برای تخلف و تغییر در پروانه ساخت نداده و تمامی گفته های هیت مدیره تعاونی بی پایه و اساسی ندارد.
با سلام خدمت اعضای محترم حکیم ….بعضی از آقایان چقدر اصرار بر احداث شوتینگ دارند در حالی که حدود ۱۰ سالی است بساط شوتینگ در برج ها و مجتمع ها توسط آتش نشانی برچیده شده است .شوتیگ محلی برای پرورش موش و سوسک و دیگر جانوران موذی است .بنده یک واحد در برجهای نواب دارم شوتینگش توسط آتش نشانی پلمپ شده جهت اطلاع اعضا محترم .
با کمال احترام :هیچ گونه اصرار به احداث شوتینگ نمیباشد بلکه اصراردرجلوگیری ازسوء استفاده ازاین فضای مشاع میباشد، بحث تنها جلو گیری کسر از مشاعات میباشد نه احداث نمودن شوتینگ و یا عدم احداث آن و اگر براساس تصمیم جمع و قانون شوتینگ حذف گردد دلیلی وجود ندارد تا محل کسب در آمده عده ای خاص گردد با تشکر
سلام دوستان. آیا طبق شنیده ها سکونت این پروژه اخر1402 ممکنه؟ من شنیدم زمین تجاری رو میخوان بفروشن هزینه ساخت واحدها کنن
دادگاه جای هیچ گونه ادعا های شفاهی نمی باشد مستندات مستدل مثبته حرف می زنند
یه عده دارن بقیه رو تحریک می کنن به اعتراض به ساخت طبقه همکف(تاکید می کنم همکف نه لابی چون تعریف لابی چیز دیگه است) و خودشون رو مدعی العموم می دونن. اگر این بازی ها نبود تا حالا واحد ها تحویل شده بود. حالا چند هزار نفر به آتیش این ۳۰۰ نفر می سوزن و بدون خونه موندن
باتوجه به شرایط حال حاظر تحویل با هر شرایطی باید در الویت باشدافرادی که باشکایت و امثالهم موجب تاخییردر پروژه شده اند احتمالا درشرایط مناسب اقتصادی هستند و تحویل پروژه جزو الویتهای آنها نیست
چنانچه اعتراضات به طبقه همكف نبود ما الان واحدمون رو تحويل گرفته بوديم ،يه تعداد كه مشكل مالي هم ندارن و مستاجر هم نيستن شدن ليدر و اينا با فريب مردم ساده نميزارن اين پروژه تكميل بشه،ساخته نشدن واحدهاي همكف براي پروژه بار مالي داره چون واحدها فروخته شده و ساخته نشه كل پروژه ميخوابه.
آقای نادر شما هنوز به حقت بعد از این همه مدت که تحویل واحدتون هست نرسیدی الان فقط به تحویل و سکونت واحدتون فکر کنید نترسید از سوء استفاده، دیگه زمان نداریم ما مستاجریم و تو این گرونی و بدبختی دنبال شکایت و اعتراض نیستیم و فقط فقط واحدمون رو برای سکونت میخواهیم همین.
بحث اینکه واحدهای همکف به ضرر همه هست چندین مورد دارد
اول اینکه این واحدها درمشاعات وزمینی هست که ۲۱۰۵نفر مالک داشته واین ۲۱۰۵نفر پول اون زمین رو پرداخت کردند وجز پول زمین بابت هذینه ساخت این طبقه همکف که جزو متراژ های غیرمفید بوده آقای سازنده درقرارداد ساختش جز ۳۰۲هزارمتر اجرت ساخت مفید ۲۵۰هزار متر هم بنای غیرمفید لحاظ کرده ورویه هم ۵۴۰هزارمتر متری ۷۲۰هزارتومن اجرت ساخت گرفته وکل مبلغ قراردادش شده ۳۹۲میلیارد
بحث مهمتر این هست که برساخت مسکونی خلاف بر جواز صادره اون آپارتمان تا ابد دهر پایاننامه نخواهد گرفت شوهرداری ماده ۱۰۰باهیچکس شوخی نداره واجازه نخواهد داد
از اون بدتر اینکه پروژه ۶سال از زمان تحویلش گذشته وهنوز واحدی آماده نیست وباوجود تخلفات شهرداری امکان دریافت وام دروست حسابی مناسب انبوه سازی برایه تکمیل پروژه رو از ما گرفته این تخلف ها باتوجه به اینکه نه سازنده آدم کم هوشی هست نه هیت مدیره عزل شده متخلف ووکیلشون حتی شاید این لابی ها رو ساختند که این پروژه رو بیشتر در لجن زار فرو ببرند
عمدا سالها رابطه رو بااداره تعاون ازبین بردند تا سالها اونجا کش پیدا کند چندین سال هم سلطنت کردند
این اواخر پول فروش مشاعات مزه کرد شروع به فروش یک واحد بخ بعضا حتی ۹نفر هم دیگه لکه ننگی شد برایه تیر خلاص
به نظرم ۹۵درصد خریداران لابی افرادی ساده شریف بودند که فریب خوردند همینطور که مدارکی هست که گاها توی قولنامه به خریدار واحد رو طبقه اول فروخته اند وبعد از صدور دفترچه به جای طبقه همکف از طبقه اول نوشته شده ویه کلمه Gبدخط ناخانا مقابل اول گذاشته اند حال اینکه زبان رسمی کشور فارسی هست همینکه به جای همکف اول نوشته شده این خود ابهام ایراد هست دوم اگر اول رو فارسی نوشته اند چرا اول جی ننوشته اند وحرف جی رو چنان کج وناخوانا نوشتن که خیلی ها متوجه نشوند واز اکثریت خریداران با بهانه مقررات مالیاتی وتعاونی ها قولنامه ها رو هم گرفتند که خیلی از این دوستان مدرکی برایه اثبات نداشته باشند
بزرگترین مشکل پروژه حکیم الان عدم اعتماد به هیت مدیره وپیمانکار هستش وچنان اینها همه چی رو بهم زدند که بخواهند خودشون رو به همه تحمیل کنند واین امپراطوری پراز خون نفرین آه رو سالها ادامه بدهند همه رو مقابل هم قراردهند
حرف آخر عزیزان خریدار همکف خواهشا پیگیر مطالبات خود باشید همینطور که ما هستیم دلیلی برایه اختلاف دشمنی نیست خودرو جایی ما قرار دهید هیت مدیره با ما قراردادی دارد دراون قرارداد متعهد به ساخت واحدهای ما براساس مقررات ساختمانی وشهرسازی وجواز ساخت هست این حق ماست که واحدی بدونه تخلف شهرداری بدونه مشکلات امنیتی آتش نشانی داشته باشیم فردا روز حتی شرکت های بیمه قبول نمیکنند واحدهای بدونه اصالت وجود رو بیمه کنند .
هرکسی میخواد چیزی خرید کنه حق طبیعی دارد اونی رو که بهش فروخته شده رو تحویل بگیره
اگر من نوعی و تک تک مالکین طبقات چه عضو چه سرمایه گذار بهش میگفتند که اینجا قراره تخلف داشته باشه ومشکل سندی جدی داره آیا حاضر به خرید بودیم ؟؟؟؟
چه کسی حاضر هستش پول یه خودرو صفر رو بپردازه بعدا متوجه بشه که خودرو چپی تعویض اتاقی کارکرده بوده ؟؟؟؟سازنده اونجا باید جوابگوی قرارداد که به شما داده باشه چند سال هم هست داره بهانه تراشی میکنه وشخصیت بدقولی داره این روش معامله هم درپروژه های قبلیش هست کافی هست این وقتی رو که علیه جبهه گرفتن جنگ با طبقات دارید رو صرف مطالبات قانونی خویش کنید گول چندنفر افرادی که به عنوان نماینده شما شماروفریب میدن نخورید
سلام دوستان عاقبت کار چی میشه؟ نامداری با این خریدارلن همکف چی میکنه؟