پرش به محتوا
خانه » Blog » سوالات پر تکرار در مورد پرداخت وجوه اعلامی

سوالات پر تکرار در مورد پرداخت وجوه اعلامی

 عزیزان بسیاری از ما نمایندگان سوال هایی در مورد اطلاعیه های بازپرس محترم شعبه 10 دادسرای ناحیه 5 و پرداخت وجوه اعلامی مندرج در اطلاعیه های زیر پرسیدند که در متن زیر سعی شده به آنها پاسخ بدهیم.

اطلاعيه شماره ۶-۱۰  اعلام مبلغ توسط شعبه ۱۰ بازپرسي. 

 مسدود برداشت شدن حساب تعاونی.

اطلاعيه شماره 8-10مهلت پرداخت وجوه اعلامي.

چرا ما باید متری 5 میلیون را پرداخت کنیم ما قبلا همه پول را داده ایم و بدهی ایی نداریم؟

بله درست است که قبلا پول را پرداخت کرده ایم، اما به علل مختلف از جمله سوء مدیریت هیئت مدیره، تخلفات متعدد پیمانکار، در بهترین حالت نابلدی و ناکارآمدی هردو و در بدترین حالت شیادی و کلاهبرداری، اختلافات درون گروهی تعاونی و …. کار به درستی و به موقع انجام نشده است. در حال حاضر ما مانده ایم و یک پروژه و ساختمان نیمه کاره حال باید چه کنیم ؟

از سال 98 تا بحال تجمعات اعتراضی بسیار شکل گرفت و تلاشها و مجاهدتها شد تا اردیبهشت پارسال که شکایتها کیفری کلید خورد و پای قوه قضاییه و دادستانی به پروژه  باز شد.

در حال حاضر پروژه در دستان قوه قضاییه هست و بر کار نظارت دارد . برای آنکه مساله حل شود و کار این پروژه به سرانجام برسد. تصمیم بر این است که روند قضایی و محکومیت متهمان و مسببان این پروژه از روند تکمیل ساخت ساز جدا گردد.

گروهی عقیده دارند که این راه غلط است و باید مسببان برکنار و به مجازات برسند و بعد هیئت مدیره قانونی بر سر کار بیاید و بعد کار ساخت و ساز انجام شود و خسارات ناشی از دیرکرد در تحویل و همچنین نساختن را از هیئت مدیره و پیمانکار اخذ و آنگاه ساخت و ساز آغاز شود.

اما آقای بازپرس و دادستان عقیده دارند که روش اول را بکار ببرند. آنها به خوبی از وضعیت پرونده آگاهی دارند و به ادعاها و دفاعیات آگاهی دارند. این پرونده کثیرالشاکی است و بالادست هر دو هیئتی از معاونان دادستان و نماینده ریاست قوه قضاییه بر کارشان نظارت دارند. دوستان مخالف بارها مراجعه و تجمع و پی گیری کردند. اما نهایتا تغییر معناداری در تصمیمات و عملکرد قوه قضاییه رخ نداد.

بنا بر گفته مسئولان قضایی اموال آقای پیمانکار توقیف و خودش با وثیقه بیرون است. این در درجه اول با شکایت کیفری افراد دارای واحد معارض است که بشدت بدنبال گرفتن حق و حقوق خود هستند.

پس اینطور نیست که آقای پیمانکار راست راست دارد می چرخد. اموال توقیفی را نمی دانیم چقدر است.

اما بر فرض هم که بدانیم. آیا تکاپوی معارضین را خواهد کرد؟ ضمن آنکه روند قضایی باید طی شود تا این اموال به نقدینگی تبدیل شود. کارشناسی تعداد معارضین انجام شود و کیفر خواست صادر شود و پرونده به دادگاه برود، در آنجا نیز اعتراض به کارشناسی می تواند صورت گیرد. چند بار تکرار شود. قاضی حکم دهد. اعتراض باز صورت گیرد.تجدیدنظر برود تا نهایتا حکم قطعی صادر شود. همه اینها زمانبر است.

در مورد تعاونی نیز عینا این مطلب وجود دارد. شرکت تعاونی و سازنده بعنوان کارفرما و پیمانکار علیه هم دعوی جدیدی را سال پیش آغاز نمودند. این دعوی بابت ادعاهای بدهکاری و طلبکاری طرفین در شعبه 212 مجتمع قضایی شهید مفتح در جریان است.

این یک دعوای حقوقی است و باز باید روند قضایی را طی کند تا رای قطعی تجدید نظر بیاید.

این نیز باز زمانبر است .یکسال شاید هم بیشتر طول بکشد کما اینکه شکایت در 1400 انجام شد و تا پاییز 1401 جلسه ای برگزار نشد البته تاریخها دقیق نیست چون هر دو در این زمینه سکوت کرده اند و ما نمی دانیم اما مقامات قضایی مسلط به پرونده دقیقا در جریان پرونده های متعدد هستند.

پس تا تعیین تکلیف این دو پرونده پولی در کار نیست نه داخل تعاونی و نه در جیب پیمانکار ، پیمانکار هم پول و ثروتی داشته باشد ابتدا صرف معارضین خواهد شد.

پس حالا که پولی در کار نیست اینجا چگونه پروژه تکمیل شود؟ پیشنهاد بازپرس این بود توسط مالکین تامین شود به صورت قرض تا تکلیف پرونده تعاونی با پیمانکار روشن شود. برای همین این متری 5 را در آذر ماه 1401 مطرح کردند.

 

این متری 5 را چه کسی مطرح کرده و از کجا آورده اند؟

در سال 1399 که آقای پیمانکار از تعاونی شکایت کرد . به درخواست شرکت سرای شهر رضوان در نیمه دوم سال ۹۹ شروع و دی ماه ۱۴۰۰ به شعبه ای از شورای حل اختلاف ارائه شد. و کارشناس رسمی دادگستری آقای بهزاد کاظمی برآوردی از هزینه های تکمیل پروژه انجام داد. در گزارش ایشان می خوانیم که برای تکمیل پروژه در اسفند ماه 1400 ، 1426 میلیارد لازم است و با تورم 25 درصدی از بازه زمانی 1401 تا  آخر اسفند 1402 ،  1782 میلیارد تومان پول لازم است.

احتمال می دهیم که این کارشناسی مورد استناد قرار دارد. ولی آیا فقط به این اکتفاء شده یا مستقلا خودشان کارشناسی دیگری انجام داده اند را نمی دانیم. به هر حال اولین بار در جلسه 9 آذر ماه آقای تبار این مبلغ را به حدود 700 نفر از مالکان در بلوک بی 2 اعلام کرد.

ما که بلوکمان تقریبا آماده است. اینجا با پول ما ساخته شده است. پس چرا باید پول بدهیم ؟

ما بلوکمان نیمه کاره است. فقط به شرطی که در بلوکمان هزینه شود پرداخت می کنیم؟

ما بلوکمان روی خاک است. فقط به شرطی که به اندازه بقیه پیشرفت کند پرداخت می کنم؟

 

عزیزان اینجا با پول همه ساخته شده است . هیئت مدیره سه نفره سالها گفتند که اینجا با هم ساخته و با هم تحویل می شود.

یعنی همه پول به حساب تعاونی می ریختند و بعد از حساب تعاونی به پیمانکار پرداخت صورت می گرفته است.

پیمانکار برای واحدهای خودش تمام پول را گرفته و چیزی به تعاونی داده نشده است.

پس اینکه بگوییم هر بلوک فقط با پول ساکنان همان بلوک ساخته شده است نادرست است.

اینکه این نظام را هم برهم بزنیم نشدنی است به چند دلیل اولا پروژه های بزرگ مدیر اجرایی دارد و کار هدایت پیمانکاران با اوست و همچنین عملیات تدارکات پروژه ، انبارداری اجناس ، ورود و خروج ماشن الات و محموله ها ، هماهنگی اینها بدون مدیریت واحد امکانپذیر نیست.

عملیات مشترکی باید برای پروژه انجام بپذیرد مثلا برای لوله گذاری انشعابات و محوطه سازی ، زیرسازی معابر

خرج این امور مشترک با چه کسی است آیا نباید همه بلوکها پرداخت کنند؟

 

در نظر بگیرید که برای پیشرفت پروژه باید جریان مستمر مالی وجود داشته باشد بلوکهایی که پیشرفت بالاتری دارند و هزینه کمتری باید پرداخت کنند تا سرریز پرداخت آنها به بلوکهایی که پیشرفت کمتری دارند سرریز شود و از طرف دیگر بلوکهایی هم که پیشرفت کمتری دارند باید پرداخت کنند تا کار زودتر به سرانجام برسد.

توجه کنید که از هر دو گروه مالکان برای تامین مالی دچار مشکل هستند و همه مبلغ را یک جا نمی توانند بپردازند بنابراین باید هر دو به این درک برسند که باهم پرداخت کنند و همدیگر را پوشش دهند.

از طرف دیگر تجهیزاتی وجود دارد که وابسته به دلار است ( مثل چیلر، بویلر، و مخازن ، موتور آسانسور و… )

باید این اقلام را زودتر خرید تا دچار تورم نشود. همچنین برای خرید مصالح سفارش گذاری لازم است و اگر محموله مورد نیاز یک جا سفارش داده شود امکان گرفتن تخفیف وجود دارد.

 

پرداخت فقط به شرط تحویل صورت پذیرد؟

مساله مهم زمان است عزیزان اولا برای سفت کاری شما فصل را از دست خواهید داد. ضمن اینکه تامین هزینه متری 5 تومان  برای مالکین بلوک بر فرض بی 2  نیز مبلغ سنگینی است و آنها نیز در فواصل کوتاهی باید این مبلغ را بپردازند و بتدریج کار انجام می گیرد. پس برای اینکه بتوان همزمان تمام بلوکها پیشرفت کنند نیاز است تا همه وجوه تعیین شده را بپردازند. لطفا بهانه نیاورید چون بر فرض هم واحد خودتان آماده بود آیا می توانستید بلافاصله این رقم را جا به جا کنید و تهیه کنید؟  بله بعضی می گویند ما مستاجر هستیم و پولی که داریم ودیعه مسکن هست و دست صاحبخانه این مطلب قابل درک است اما چاره ای واقعا برای تامین مالی پروژه ای با این ابعاد و این همه نقصان وجود ندارد .

چرا  متخلفان دستگیر و زندانی نمی شوند؟

رویه و رویکرد قوه قضاییه در پرونده های کثیرالشاکی و جرایم مالی دستگیری و زندانی کردن نیست بلکه تحت نظارت قرار دادن فرد است. به او مهلت داده می شود و گزارش کار از او می خواهند .

البته روند قضایی طی خواهد شد و مستندات جمع آوری و در اختیار دادگاه قرار خواهد گرفت برای تعیین مجازات ولی تا آن زمان تا جایی که ممکن است از بازدداشت فرد خودداری می کنند.

 

چرا کسی بدنبال وام و تسهیلات نیست ؟

تعاونی مهلت قانونی اش منقضی شده است و چون مجمع برگزار نشده تمدید نشده است. هیئت مدیره سه نفره نیز مهلتشان سه سال بود آخرین بار سال 96 مجمعی برگزار شد که آن هم به ثبت قانونی نرسیده است. به این دلایل الان شخص حقوقی یعنی تعاونی نمی تواند اقدامی برای گرفتن وام کند تا مجمع قانونی برگزار شود و هیئت مدیره قانونی بر سر کار بیاید زمان زیادی لازم است. تازه بانکها بدون گرفتن وثایق کافی و محاسبه ریسک وام نمی دهند یا به سختی می پذیرند. البته قبلا دوبار با همکاری بانک شهر این کار در سالهای گذشته برای پرسنل شهرداری و بازنشستگان صورت گرفته است  امروز اکثر افراد خریداران هستند و نمی دانیم چقدر امکان پذیر است . به هر حال نیاز به این دارد که تعاونی متولی قانونی داشته باشد تا پی گیری کند.

 

چرا این مبلغ علی الحساب است ؟

به چند دلیل وضعیت نامتعادل و نا اطمینانی که در کل اقتصاد ما وجود دارد که منجر به تورم و رکود می گردد.

تضمین اینکه همه مبالغ خود را به موقع پرداخت کنند تا بتوان سر موعد تامین مالی هزینه ها را انجام داد.

پروزه حداقل در سایت شمالی تا شهریور ماه سال آینده ادامه دارد بنابراین بلوکهای آخر با قیمتهای بالاتری ساخته خواهد شد. بعبارت دیگر تورم سالیانه را باید در نظر گرفت که باز با توجه به وضعیت کشور ما غیرقابل پیش بینی است.

 

مرحله به مرحله پول بدهیم تا ساخته شود ؟

در حال حاضر بازپرس نمی پذیرد این مطلب را با اینکه بارها به ایشان پیشنهاد شده است البته بخشی از دلایلش را در همین جا توضیح دادیم. خرید تجهیزاتی که وابسته به دلار هستند و بصورت عمده خرید کردن

 

پیمانکار مستقل بگیریم و بلوکمان را خودمان تکمیل کنیم؟

این را پذیرفتند ولی مشکل پیدا کردن پیمانکاری است که اولا بپذیرد وارد چنین پروژه ای بشود و دوم اعتبار کافی برای سپردن ضمانت مورد نیاز را داشته باشد. سوم اینکار مزایا و معایبی دارد از جمله روابط بین مدیر اجرایی پروژه و پیمانکار مستقل ، هماهنگی کارها و از همه مهمتر تعیین کارشناسی کار انجام شده ، کار باقی مانده و  تعیین قیمت آن . علاوه بر این در مورد فصول مشترک پروژه هزینه آن را  اشتراکی است و نمی توان آن را جدا کرد.

 

دادستانی چرا در کار ساخت ورود پیدا کرده؟

بدلیل اختلافاتی که درون تعاونی از قبل وجود داشت و هنوز نیز ادامه دارد . متاسفانه برخی تعاونی را ارث خود می دانند و همچنان اصرار بر اینکه سایرین را حقوق قانونی محروم کنند دارند. علاوه بر اینکه متاسفانه بدلیل اهمال در نحوه بستن قرارداد به لحاظ حقوقی امکان خلع ید پیمانکار همچنین خسارت دیرکردو نحوه جبران خسارت  دیده نشده است. آقای پیمانکار هم با توجه به تخلفات ( فروش واحد بدون مجوز ساخت و فروش به یک واحد به چند نفر) متهم است و شاکیان بسیار دارد.

قوه قضاییه برای حل مساله ناچار به درگیر شدن در کار ساخت و ساز است والا تمایلی ندارد در این امور دخالت کند. ضمن اینکه اعضایی که مستاجرند و نیاز شدید به این واحد دارند در مراجعات خود از مرجع قضایی درخواست ورود دادستان به پرونده و حل و فصل مشکلات را کرده اند.

دادستانی یا بازپرس تضمین بدهد؟

چنین درخواستی منطقی نیست، اصولا حضور مقام قضایی خود تضمین است به چه معنا یعنی کسانی شکایت کرده اند و پرونده کثیرالشاکی است. شاکیان از قوه قضاییه خواسته اند تا به پرونده رسیدگی شود . دادستان ناحیه مامور است تا مساله را حل کند برای حل مساله این راهکار را در پیش گرفته اند که فعلا همه متری 5 تومان را به صورت قرض پرداخت کنند. حال عده ای می گویند نه شما تضمین هم بده؟! در حالی که خود بخوبی می دانند چنین حرفی معنا ندارد چون امکان دارد افراد همکاری نکنند یا قیمتها باز تغییر کند یا اتفاقات دیگری بیافتد. اما بزرگترین تضمین نظارت مالکان و همکاری با قوه قضاییه است. هدف اصلی همه ما در اینجا رسیدن به واحدمان است. این امر با توجه به پیچیدگی های و تخلفات صورت گرفته در این تعاونی و با این پیمانکار بدون دخالت قوه قضاییه امکانپذیر نیست. عزیزان بهترین راه و سریعترین  راه برای رسیدن به واحدمان همکاری با قوه قضاییه است. هر راه دیگری به مسیری ختم می شود که انتهای آن نامشخص است.

 

واحدههای دارای معارض باید چه کنند؟

باید کارشناسی پرونده تکمیل شود و به دادگاه ارجاع شود. متاسفانه برخی دیر به این باور رسیدند که باید شکایت خود را مطرح کنند و برخی نیز اطلاعی نداشتند. مجموعا باعث شد تا این کارشناسی چند بار تمدید شود و کار به تعویق بیافتد. علاوه بر این عدم همکاری مناسب و نواقصی در مدارک ارسالی از سوی تعاونی و شرکت سرای رضوان وجود داشته که باز موجب طولانی شدن کار گردیده است.

واحدهای طبقه هم کف چه می شود؟

رای عالی ترین مرجع رسیدگی به این تخلف یعنی کمیسیون ماده 100 شهرداری هم در بدوی و هم در تجدیدنظر رای به قلع و قمع این واحدها بود. علاوه بر این تعاونی در سال 1400 شکایتی در دیوان عدالت اداری مطرح کرد و به رای ک .م .100 اعتراض کرد. آن هم بدلیل اشکالات شکلی هم در بدوی و هم در تجدیدنظر رد شد.

با اعتراضاتی که صورت گرفت و شکایات انجام شده بنا بر گفته بازپرس شعبه 10 تصمیم گیری در مورد این واحدها به کمیته ای ویژه ای در قوه قضاییه سپرده شده است و همه منتظر اعلام نظر این کمیته هستند.

آخرش چه می شود؟

دوستان! تعاونی یعنی همکاری. پس لطفا اگر واقعا می خواهید که به هدف اصلی تعاونی یعنی خانه دار شدن برسید:

  • اختلافات و گذشته را رها کنید و واقع بین باشید و به اختلافات دامن نزنید بلوک من اول است آخر است را رها کنید. بیشتر با هم همدلی کنیم و بر مشترکات بپردازید ، از مطرح کردن نکات اختلاف برانگیز خود داری کنید و باهم تشریک مساعی کنید.
  • تا می توانید به روند ساخت و ساز کمک کنید و فقط به فکر منافع فردی خود نباشید و منافع جمع را در نظر بگیرید.
  • کسانی که واقعا توانایی مالی دارند هر چه زودتر و بیشتر پول خود را پرداخت کنند تا کمکی باشد به آنهایی که ضعیف تر هستند و واقعا نمی توانند این مبلغ را پرداخت کنند.
  • تا اینجا این تعاونی با بی تدبیری یله و رها بود. از این به بعد سعی کنید بیشتر در گروهها شرکت و نظارت همگانی و مستمر بر کار کنید.
  • مداوم در جریان اتفاقات پروژه باشید و در گروهها فعال باشید البته در جهت مثبت و اینکه باری را از روی زمین بردارید

 

اگر اینکارها را انجام بدهیم و همه مشارکت کنیم امیدواریم تا همه ساکن شویم و از این چاهی که درونش گرفتاریم به کمک هم بیرون بیاییم . 🙏🙏🙏

 

2 دیدگاه دربارهٔ «سوالات پر تکرار در مورد پرداخت وجوه اعلامی»

  1. مهدی اطاعت اردستانی

    سلام
    من نمیدانم چه کسی مدیر این پرسش و پاسخ ها هست
    مشکل من اینه که مستاجر هستم و پولی ندارم پرداخت کنم مگر به شرط تحویل واحدم اونم باید از صاحب خانه بگیرم پرداخت کنم
    دوم اینکه من از برج 10 سال پیش دنبال وام هستم تا مقداری رو پرداخت کنم ولی میسر نشده

  2. با سلام
    شرایط بنده نیز مشابه آقای اردستانی میباشد.
    تمام تلاش خود برای پیرفت پروژه میکنم ولی متاسفانه هر ساله نیز هزینه رهن و اجاره نیز بالا میره و برای همون هم مجبور به دریافت وام هستیم حالا چه برسد به تامین پولی با این حجم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درود

اگر پاسخ سوالتون رو در وبسایت پیدا نکردید پیام بدهید

  • ابتدا از اینجا ثبت نام کنید و منتظر باشید تا به شما پیام داده و مراحل احراز مالکیت انجام شود.
  • به ادمین پیام بفرستید
SocialSocial